Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Benes Anita
1995-ben az Orlando Collection egyik alapítója. 2002-ben létrehozta a Daalarna Couture-t, ahol önállóan, maximális szakmaisággal tudja megvalósítani terveit, gondolatait.
„Úgy gondolom, ebben a szakmában csak akkor lehet sikeres valaki, ha nem köt kompromisszumot, mikor az igényességről, minőségről, szakmai hozzáértésről vagy vásárlói kiszolgálásról van szó.”

 

Halász Éva
Középiskolai tanulmányait a pécsi Művészeti Szakközépiskolában még szőnyeg- és textiltervező szakon kezdte. A Magyar Iparművészeti Főiskolán már bőr és ruhaipari formatervezőként végzett.
1994-ben tervezőtársaival megalapították az Orlando Collection-t, amely Nagy Ágota és az ő munkájától vált ismertté és elismertté az elmúlt években.

 

Joó Beatrix
Joó Beatrix Kovács Andorral együtt alapította a SENTIMENTS divattervező stúdiót, amelyben a szezononként bemutatott új kollekciók alapján a ruhák egyedi megrendelésre és méretre készülnek.
Ma már a divattervezés mellett belsőépítészettel és lakberendezéssel is foglalkoznak.

 

Kovács Andor
1985 óta foglalkozik divattervezéssel. Ő volt az, aki S. Hegyi Luciával társulva, elsőként nyitott szalont Budapest belvárosában LUAN néven, ahol egyedi tervezésű ruháikat vevőik számára méretre készítették.
Az általuk megálmodott és létrehozott ruhadarabok hangulatokat, érzéseket hivatottak megjeleníteni, melyek szolgálják a nők szépségét és személyiségét.”

 

Léber Barbara
„Tündérmesének is beillik: kisgyerekkoromtól erre vágytam, ami most vagyok. A cél elérése érdekében eljutottam a gyerekrajzoktól az Iparművészeti Egyetem ruhatervező szakának elvégzéséig.”
A kreatív tevékenység mellett üzleti elképzeléseit is meg akarta valósítani, és 1999 telén megnyitotta önálló szalonját. A LÉBER BARBARA couture szalonban a szezononkénti kollekciók megalkotása mellett haute couture öltözékek készülnek kézi kidolgozással, minőségi alapanyagokból, egyéniségre tervezve és készítve.
www.leberbarbara.hu

 

Németh Anikó
Németh Anikó 1990-ben mutatja be első önálló kollekcióját az OFF-LINE Nemzetközi Divatszínházzal Budapesten és Bécsben. Munkáit Hollandiában, Norvégiában, Ausztriában designgalériák árusítják. Szezonális bemutatóit saját szalonjában rendezi, és folyamatosan megújulva igyekszik teret biztosítani a divat világával együttműködő kortárs művészeti irányzatoknak, legyen szó színpadi, klasszikus, könnyűzenei vagy filmes produkcióról, képző- vagy iparművészeti alkotásról.

 


S. Hegyi Lucia
„Amikor szabok, a lélekre szabok. Nálam a ruha a lélek temploma: a stílus és az összhang összeöltője.”
Pályáját angol és francia női szabómesterként kezdte, majd a Magyar Művészeti Alap tagjaként divattervező iparművészként folytatta. A LUAN márkanevet 1985-ben alapította egykori tervezőtársával, Kovács Andorral, akitől néhány év elteltével különváltak útjaik, és azóta Luan by Lucia márkanév alatt tervez és készít Haute Couture, azaz egyedi ruhakölteményeket megrendelésre.

 

Sziráczky Brigitta
„Rendezetlen harmónia. Nőies vonalvezetés, könnyed, légies anyagok. Ezeket formába öntve törekszem egy olyan látványra, melyben a ruha viselője maximálisan jól érzi magát.”

 

Tóth Virág