Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kevesen tudják, de a menyasszonyi ruhát Viktoria királynő találta fel Angliában. És ő volt az is aki a fehér ruha romantikus stílusát megteremtette.

1840-ben tartott esküvőjén dús, fehér szaténból varrt ruhát viselt, amelyet narancsvirágszirmok szegélyeztek és vert csipkével díszítettek. A XIX. század fordulóján a menyasszonyok már fehér muszlimruhában, tüll fályolban, hajukban virággal álltak az oltár elé.

Az első rövid menyasszonyi ruhát Coco Chanel mutatta be, a harmincas években pedig csillogó zsákruhákat viseltek az arák, hogy aztán a háború után ismét a karcsúsított földig érő ruha legyen divatos. S bár a hatvanas években rövid ideig az volt a legmenőbb,aki farmerben és egy szál blúzban mondta ki a boldogító ignet, azért a romantikus stílus ma is szilárdan tartja magát.

Finoman nőies. A menyasszonyi ruha akkor tökéletes, ha viselője úgy érzi, mintha ráöntötték volna, és ezt ki is lehet olvasni a tekintetéből- mondják a szakértők. De ügyelni kell a részletekre is. A fátyol egykor a tisztaság jelképe volt, a menyasszony csak egyszer viselhette, majd eltette a lányának. A fátylak ma pókháló finomságú tüllből készülnek, hosszuk pedig különböző lehet.

Ha a ruha háta látványos pl. gombos vagy fűzött, a legfinomabb, áttetsző anyagot érdemes választani. Visszafogottan díszített vagy sima ruhához viszont gyönyörű a csipkefályol. A romantikus fátyolfelhőt általában fejdíszre erősítik, aminek színben a ruhával kell egyeznie.

Virágkoszorút már a középkorban is viseltek a menyasszonyok, ma inkább a frizurába illesztett élővirág a divatos. Aki igazi hercegnőnek szeretné érezni magát, viselhet strasszos, vagy művirágos tiarát, de ügyeljen rá, hogy összhangban legyen a ruha díszítésével. Ha nagyon csillogó, feltünő a fejék, vagy a nyakék, fülbevaló akár el is maradhat, ha mégsem naygon egyszerű legyen. Ellenkező esetben a menyasszony úgy fog kinézni, mintha jelmezbálba menne.

A gyöngynyaklánc és a hozzá illő fülbevaló a klasszikus esküvők ékszere. A legszebb a valódi gyöngy, a világos bőrű hölgyeknek halvány tónusú, a kreol bőrűeknek krémszínű gyöngy áll jól a legjobban.

A ruha legszebb kiegészítője a virág. Alapszabály viszont, hogy a csokor nem vonhatja el a figyelmet a menyasszonyról. A virág kiválasztásánál vegyük figyelembe a ruha színét is: hófehér ruhához pasztellszínű, krémszínű ruhához a fehér különböző árnyalataiból köttessünk csokrot. Hosszú lecsüngő csokor magastermetű menyasszonyoknak áll jól, alacsonyabbak inkább kerek bukétát válasszanak. Készülhet a csokor csupa azonos virágból, májusban pl. gyöngyvirágból, de különféle virágok azonos árnyalatai is gyönyörűen mutatnak. És ne feledkezzünk meg a vőlegényről sem a gomblyukba tűzőtt egyetlen szál virág soha nem megy ki a divatból. Ha pedig a legmelegebb hónapokra tervezzük az esküvőt, válasszunk tartósabb virágot.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

hiba

(Anonima, 2010.05.30 18:51)

Szia!

Jó az oldalad, de van egy kis elgépelés benne. A muszlint "n"-nel kell írni.

dozsa gyö

(zsolt, 2009.03.01 17:26)

jo